Суспільство

Огляд найкрасивіших гірських маршрутів Європи – кілька слів про те, куди варто рушити взимку!

Зазвичай європейський відпочинок асоціюється з комфортабельними готелями, відвідуванням ресторанів, музеїв, картинних галерей та іншими культурними заходами. Але такий варіант не для всіх, тому що не кожному під силу всидіти на одному місці. Якщо це про вас – спробуйте відпочинок на свіжому повітрі. Єднання з природою здатне подарувати не менш яскраві враження та надати нових сил.

  1. Татри, Словаччина. Татри – чудовий вибір для тих, хто набирається досвіду в піших турпоходах. Місцевість знаходиться на кордоні між Польщею та Словаччиною, а за кліматом дуже нагадує Альпійські гори. Тут легко знайти мальовничий маршрут будь-якого рівня складності та відчути себе справжнім шукачем пригод. Вас чекає прогулянка лісами, яка може привести до льодовикового озера Зелене Плесо. Якщо вистачить сил, тоді рушайте далі до гори Ягнячий Штит, висотою 2 229 метрів. Біля самого підніжжя розташована туристична база, де можна поїсти та перепочити.
  2. Доломітові Альпи, Північна Італія. Мальовничий і нескладний маршрут, який відкриває найкращі краєвиди на зубчасті гори, високі стрімкі скелі та прозорі озера. Природа в цій місцевості відрізняється від звичних альпійських видів, але вас все одно чекатиме незабутня прогулянка стежками, з якою впорається навіть людина без особливої фізичної підготовки. Крім того, вздовж всього маршруту побудовані невеличкі їдальні, де пригощають відмінною їжею – непоганий спосіб поєднати туристичний і гастрономічний тур.
  3. Берхтесгаден, Німеччина. Найкраща можливість познайомитися з Баварськими Альпами. Оптимальна тривалість подорожі складає 2 дні, оскільки протяжність маршруту – 60 км, тому варто взяти з собою намети та заночувати просто неба. Завдяки чистому гірському повітрю міцний і здоровий сон вам забезпечений. За цей час ви зможете піднятися на карстове плато (також відоме під назвою «Кам’яне море»), побачити озеро Кенігсзе, яке з трьох боків оточене Австрійськими Альпами, на березі розташований монастир святого Бартоломія, а також відвідати «Орлине гніздо» – літню резиденцію Гітлера. По завершенню пригоди обов’язково навідайтесь до Зальцбурга, який знаходиться лише в 30 км від цього маршруту.
  4. Адршпах, Чехія. Цей скельний масив дуже нагадує справжнє європейське місто з вузькими провулками. Але воно було утворене під впливом вітру та води, тож має цілком природне походження. Дана місцевість розташована на кордоні з Польщею, але вас чекатиме незабутня подорож з унікальними краєвидами, яка триватиме кілька годин. 

Тут прокладено безліч туристичних маршрутів, тому кожен має змогу підібрати цікавий для себе варіант.

Як підготуватися до хайкінгу?

Пішохідні маршрути мають різний рівень складності, але за будь-яких обставин вам знадобиться зручне чоловіче взуття. Оптимальний вибір – моделі, розроблені спеціально для подолання пересічної місцевості. Такі ділянки бувають доволі небезпечними та підступними, тож завжди існує ризик отримати травму. Якісне туристичне взуття виготовляють з урахуванням ергономіки. Воно повторює контури стопи, надійну фіксує ногу та має глибокий протектор на підошві, який не дасть глибоко загрузнути в багнюці чи підковзнутися на слизькій стежці. Реалізовані системи амортизації дадуть змогу долати далекі відстані без відчуття втоми чи болю в ногах наприкінці дня.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button