Суспільство

Оголошено тендер на відновлення вулиць у Ягідному

Агентство відновлення оголосило тендер на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі села Ягідне. Буде відремонтовано всі пʼять вулиць населеного пункту: Космонавтів, Дружби, Яблуневу, Лісову та Вишневу.

Відновлення вулиць передбачене проєктом комплексної відбудови, над яким працює Агентство відновлення.

У проєкті передбачене влаштування дорожнього покриття проїзної частини, зʼїздів і заїздів, встановлення дорожніх знаків і розмітки, влаштування тротуарів, встановлення воріт, хвірток, парканів, влаштування вуличного освітлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекриття руху автотранспорту по вул. Зеленій у Чернігові продовжили до 30 грудня

Загалом же в Ягідному відбудуємо в єдиному дизайн-коді житлові будинки, відреставруємо будинок культури з укриттям, встановимо бювет із питною водою. А на місці школи побудують меморіал – наразі триває конкурс на кращий проєкт.

Нагадаємо, що Ягідне, розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У селі було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

У квітні цього року Ягідне було внесене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

13 червня тут провели перші консультації з мешканцями, після чого Агентство відновлення та проєктна компанія «АІММ» презентували концепцію відбудови. 10 липня в селі відбулися громадські слухання: люди змогли вибрати різні варіанти нового дизайн-коду та заповнили анкети, де зазначили пошкодження свого майна та бажані варіанти його вигляду після відбудови.

Мета проєкту з комплексної відбудови – не лише відновити все, що знищили окупанти, а й створити новий архітектурний простір.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button