Суспільство

Оксамитовий сезон: експерти розповіли про відпочинок на Азовському морі після закінчення літа

Пора канікул та літніх відпусток підійшла до завершення, але для тих, хто хоче останні в році по-літньому теплі дні провести за межами міста і на тлі природи, настає найсприятливіша пора. Куди податися на заході літа, і чи варте воно того, розбиралися експерти НМП «Азовське море»

Перший місяць осені, як правило, радує українців сонячною погодою, досить високою температурою — загалом, всім необхідним для гарного проведення часу на морському узбережжі. Так, в першій декаді вересня синоптики прогнозують денну температуру повітря в південних регіонах країни в межах + 25-30 ⁰С і досить теплі ночі — не нижче +20 ⁰С, що, в свою чергу, обіцяє теплий і тривалий оксамитовий сезон.

Самою «приємною» водою балує відпочивальників Азовське море. Воно неглибоке, тому добре і швидко прогрівається, не піддається впливу холодних підводних течій, як Чорне, а також, завдяки піщаному входу і поступовому заглибленню, підходить для купання туристам різного віку — від малого до великого.

Бонуси відпочинку в вересні

Серед багатьох відпочивальників існує думка, що з приходом осені на узбережжі робити нічого. Ні скупатися толком, ні позасмагати вже не вдасться, та й взагалі, все закривається, як тільки календар сповіщає про перше вересня. Насправді ж все дещо інакше.

Саме після відступу сильної спеки і зменшення кількість відпускників морський відпочинок стає найбільш комфортним і корисним. Уже ніхто не знемагає під палючими променями сонця, і на пляжі можна проводити хоч увесь день, а відсутність шуму і метушні, створюваних великою кількістю люде і «гучними» розвагами, підуть на користь для морального здоров’я.

Також варто розвінчати міф про «штормове» море. Навпаки, приблизно до 20 чисел вересня воно зазвичай буває досить спокійним, чистим і без медуз. А далі зі зміною погоди змінюються і напрямки вітрів, які тягнуть за собою шторми.

Правда, не варто сподівається на те, що зможете відвідати всі місцеві бари та нічні клуби. Розважальна інфраструктура в цей час поступово відходить на період спокою. Але частково це можна розглядати як один з бонусів: гучної музики і натовпу підігрітих спиртним роззяв вистачає і в межах міста, а ось відсутністю гамору, красою природи і можливістю усамітнитися не варто нехтувати.

А чи є умови для відпочинку?

Всі побоювання з приводу відсутності комфортного житла по закінченню літа безпідставні і перебільшені. Частина готелів і баз відпочинку і правда орієнтована на надання послуг тільки на сезонної основі, але в останні роки спостерігається тенденція до розширення рамок курортного сезону. Сьогодні на багатьох об’єктах гостей приймають не тільки з початку травня і практично до кінця вересня, а й створюють умови для відпочинку в міжсезоння.

«Ми орієнтовані на роботу в режимі нон-стоп і робимо все можливе, щоб наш курорт був привабливий для відпочивальників цілий рік, — коментує власник бази відпочинку «Тропіканка» у Кирилівці, Анатолій Чечель.  —  З цією метою у нас є власний обладнаний пляж і бар на ньому, простора територія з власним кафе, цілодобовим магазином, аптекою, дитячим майданчиком, парковкою і мангальною зоною. Наш номерний фонд включає опалювані номери, оснащені системою «тепла підлога», а для приємного проведення часу, особливо в холодну пору року, є сауна з міні-басейном, наповненим прісною водою».

Багато власників готелів і баз відпочинку зовсім не поспішають закриватися, коли за вікном ще практично триває літо. Більш того, в оксамитовий сезон житло високого класу і рівня комфортності стає більш доступним за ціною, тобто відпочити в умовах «люкс» за ціною «економ» цілком реально.

 «Для розміщення на нашій базі відпочинку ми пропонуємо номери різних категорій з усіма зручностями і з частковим або панорамним видом на море. У нас є власний просторий пляж, на якому встановлені навіси від сонця. На території є мангальная зона з усім інвентарем, дитячий майданчик, парковка для автомобілів. До того ж, з кінця серпня ціни на номери знижуються приблизно на 40%. Коли ще знайти відпочинок на першій лінії від моря на таких вигідних умовах «, — ділиться думкою Денис Катюха, керуючий базою відпочинку «Адмірал».

Загалом, якщо комусь не пощастило відпочити влітку чи навпаки випала можливість покинути місто напередодні осені, кращого моменту для відпочинку на морі не знайти.

Джерело depo.ua

Ще статті по темі

Back to top button