Суспільство

Олександр Борисенко, відомий як «Кракен», продовжує працювати в ГУ ДСНС у Чернігівській області (Фото)

Багатьох жителів Чернігівщини не залишила байдужою звістка про трагічний випадок зі старшим сапером піротехнічного відділення ГУ ДСНС у Чернігівській області Олександром Борисенком на прізвисько «Кракен». Під час виконання завдання за призначенням у Харківській області в районі Чугуєва він підірвався на вибухонебезпечному пристрої.

Згодом стало відомо, що сапер втратив ногу. Це все відбулося у другій половині грудня 2022 року.

Відтоді минуло вже багато часу. Олександр Борисенко пройшов тривале лікування, протезування та реабілітацію. Але ніколи не втрачав бадьорості духу. Нині він продовжує працювати в ГУ ДСНС у Чернігівській області.

«Олександр Борисенко відновився, наскільки це можливо з тим пораненням, яке в нього є. Нині несе службу в частині піротехнічних робіт підводного та гуманітарного розмінування.

У нашій частині створений розрахунок, де працюють сапери, які отримали поранення під час виконання бойових завдань. І хлопці, які з певних причин, зокрема за станом здоров’я, не можуть виконувати завдання за призначенням – із розмінування, працюють у цьому відділенні. І очолює його Олександр Борисенко», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ірина Щукіна, речниця ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території Чернігівської області видобувається унікальний природний полімінеральний розсіл

Нині основне завдання, над яким працюють фахівці на чолі з Олександром Борисенком – цероз’яснювальна робота по всій Чернігівщині, зокрема і в прикордонних громадах.

«Майже щодня мобільний клас із мінної безпеки здійснює виїзні сесії по всій Чернігівщині. І для всіх верств населення, не тільки для дітей, а й на підприємствах, зокрема аграрних, і просто громадянам розповідають про  мінну небезпеку, загрози, які вона несе, алгоритми дій у різних випадках. Бо ці знання можуть допомогти врятувати чиєсь життя. До того ж, наші хлопці розповідають людям, наскільки наш регіон і Україна загалом заміновані», – пояснила Ірина Щукіна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button