Суспільство

Олександр Колотілін: Гарантую, що землевпорядна служба і надалі максимально сприятиме воїнам АТО безоплатно отримувати земельні ділянки

На урочистостях із нагоди Дня добровольця України, що його відзначають сьогодні, 57 військових Чернігівщини, які брали участь в АТО, отримали документи на земельні ділянки. Їх особисто вручив і привітав бійців керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін.

Вони без вагань першими взяли зброю до рук і без краплинки страху пішли захищати рубежі нашої держави на Донбасі. Саме їх – добровольців, доблесних героїв – відзначають сьогодні, 14 березня. Із нагоди Дня українського добровольця сьогодні в Чернігівському обласному філармонійному центрі відбувся урочистий концерт. Також були вручені документи на отримання земельних ділянок для творців нашої нової української незалежності.

IMG_4280_1

14 березня 2014 року 500 добровольців Самооборони Майдану сформували перший добровольчий батальйон. І вже починаючи з 2017 року, коли вдалося призупинити агресію в нашій державі, офіційно святкується День українського добровольця.

IMG_4183_1

Війна не закінчена, проте держава не забуває своїх захисників. Представники чернігівського обласного Держгеокадастру послідовно, без бюрократичних перепон намагаються допомогти нашим ветеранам отримати земельні ділянки, передбачені для них законом.

Так, в області сьогодні у власність атовцям уже передано земельних ділянок площею майже 9 тисяч гектарів.

«Дякую за вашу відданість! Дякую за вашу рішучість! Дякую за те, що відстояли нашу свободу! Маю високу гордість вручити вам подяки. І хоча б землею, хоча б незначною мірою віддячити за ваш подвиг. Ви справжні герої! І сьогодні нашою незалежністю, мирним небом і життям ми завдячуємо саме вам. Маю за честь сьогодні перебувати з вами в одній залі. Ваш подвиг не буде забутий ніколи!», – наголосив Олександр Колотілін, керівник Держгеокадастру України в Чернігівській області.

Також Олександр Колотілін зазначив, що місцеві управління ще у 2014 році отримали вказівку розглядати заяви учасників АТО та їхніх родин першочергово і в стислі терміни.

«Хочу подякувати, що не забувають нас, ветеранів. Попри те, що наша держава перебуває в такому тяжкому становищі, про нас пам’ятають. Дуже приємно, що нас, ветеранів, не забувають. Ми з самого початку не йшли воювати за землю, за гроші, за якісь відзнаки, чи щоб бути героями. Але все одно, те, що зараз відбувається, це дуже приємно», – пояснює прилучанин, старший сержант Ярослав Джевага.

Сьогодні отримали документи на землю 57 бійців, «титанів війни», які, пройшовши горнила бойових дій, власними кров’ю і потом, здоров’ям, а багато хто й своїм життям заслужили на народну шану і повагу.

IMG_4512_1

І, як сказав Олександр Колотілін, земельні наділи – це лише та невелика краплинка державної підтримки, яку одержують наші бійці, багато з них і надалі ризикують власним життям, стримуючи агресора і даруючи сьогодні тут, на Чернігівщині, мирне небо над нашими головами.

Обов’язково варто і важливо пам’ятати про їхній подвиг!

Ще статті по темі

Back to top button