Суспільство

Олів’є: гастроентерологи оцінили новорічний символ

Одним із символів Нового року, прищепленим нам радянськими буднями, є святковий салат олів’є. Наскільки шкідливим чи корисним є цей продукт, ЧЕline поцікавився в гастроентеролога Алли Рибки.

«Найбільш шкідливим інгредієнтом олів’є є, мабуть, майонез. Шкода решти продуктів є відносною. Тому ми як лікарі рекомендуємо для заправки цього салату застосовувати спеціальні салатні йогурти або ж нежирну сметану. Наступний складник, що може нести негатив, – це варена ковбаса. Її можна замінити відвареним м’ясом, краще телятиною або куркою. Але у жодному разі не популярним зараз курячим філе. Решта елементів цього салату може бути шкідливою тільки для людей із захворюваннями шлунка. Так, горошок може спричинити здуття. Ще раджу не удосконалювати цей салат свіжими огірками, в зимовий період вони будуть з нітратами. Якщо є бажання, можна додати квашені, тобто природного засолу, без оцту», – розповіла Алла Рибка.

Загалом, за словами гастроентеролога, салат олів’є після деяких удосконалень, спрямованих на нейтралізацію нашої не завжди безпечної харчової промисловості, є безпечною та порівняно здоровою їжею.

 

Ще статті по темі

Back to top button