Суспільство

ОП: З Чернігова можливо виїхати лише самотужки або з волонтерами

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що централізовано евакуювати людей з Чернігова наразі неможливо через обстріли, але мешканці міста можуть спробувати виїхати самостійно.

«Останніми тижнями ми робимо все, щоб Чернігів точно не перетворився на Маріуполь (як і працюємо над Маріуполем також). Ситуація в Чернігові дійсно напружена, але велика подяка міському голові і голові військової адміністрації, вони працюють в тандемі й роблять все, чим можуть допомогти людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Волонтер вивіз мою 95-річну бабусю, яка після інсульту втратила змогу ходити»: про евакуацію з Чернігова

Дійсно електрики немає, води немає, але за останні тижні і зусиллями «Укрзалізниці», і автомобільним транспортом було направлено дуже багато гуманітарної допомоги до міста Чернігова та Чернігівської області, аби людям було що їсти та пити.

Ми намагаємося останні дні проговорити і зробити коридор з Чернігова, але, на жаль, окупанти обстрілюють з артилерії усі проїзди, які є з міста Чернігова до Києва.

Ще тиждень тому ми могли й вивозили. Зараз централізованого виходу немає — тільки волонтери, і самотужки люди можуть по неузгоджених коридорах виїжджати з міста Чернігова. Але ми робимо все для того, щоб в Чернігові була їжа, щоб був теплий одяг та вода»,- сказав він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button