Суспільство

Особливості та переваги наколінників

Незважаючи на те, що колінний суглоб є найміцнішим зчленуванням опорно-рухової системи — на нього припадають величезні навантаження, які збільшуються під впливом трьох основних чинників: зайва вага, високоінтенсивні тренування і хронічні захворювання. Коліна потребують особливого захисту, тому багато лікарів-ортопедів, травматологи і реабілітологи рекомендують купити наколінники, які нададуть необхідний захист і підтримку суглоба. Як правильно вибрати бандаж на коліно? Які види цих виробів існують на ринку і які особливості використання колінних бандажів існують? Про це та багато іншого ми поговоримо далі.

Особливості та переваги наколінників

Наколінник — це особливе ортопедичне пристосування спеціальної анатомічної форми. Його конструкція влаштована таким чином, щоб забезпечувати підтримку, захист і фіксацію колінного суглоба. Функції наколінників залежить від типу, виду виробів та цілей, для яких призначена та чи інша модель. Основні переваги бандажів на коліно такі:

  • підтримують коліно в природному анатомічному положенні;
  • захищають від зовнішніх механічних пошкоджень;
  • покращують біомеханіку суглоба;
  • перешкоджають тертю хрящової тканини, і, як наслідок, є профілактикою запалень, а також гострих і хронічних захворювань;
  • налагоджують кровообіг;
  • рівномірно розподіляють навантаження на нижні кінцівки.

Купити наколінники ви можете за допомогою інтернет-магазину Ортомедіка або відвідавши один з роздрібних магазинів в Україні. В нашій мережі до вас на допомогу завжди прийдуть наші досвідчені фахівці, які проконсультують вас з усіх питань, допоможуть правильно підібрати наколінник і проведуть детальний інструктаж з правильної експлуатації виробу.

У разі оформлення онлайн-замовлення через інтернет-магазин вас проконсультують спеціально навчені менеджери нашого контактного центру по телефону. Ми оперативно доставимо ваше замовлення в будь-який населений пункт країни в найкоротші терміни.

Види, типи бандажів на коліно

Сьогодні ринок бандажно-корсетної продукції наповнений широким розмаїттям наколінників. Вироби розрізняються між собою за кількома основними параметрами:

  1. Призначення.
  2. Ступінь жорсткості.
  3. Спосіб фіксації.
  4. Функції.
  5. Матеріали.
  6. Призначення

За призначенням наколінники класифікуються на дві основні групи:

  • профілактичні;
  • лікувальні.

До профілактичної групі наколінників відносяться еластичні бандажі, і вироби легкого ступеня фіксації. Конструкція лікувальних наколінників більш жорстка і передбачає посилену стабілізацію колінних суглобів. Існують окремі моделі наколінників, призначені для лікування конкретного захворювання. Наприклад, в інтернет-магазині Ортомедіка ви можете знайти бандажі, які призначаються фахівцями для лікування таких захворювань:

  • артрит;
  • бурсит;
  • артроз;
  • тендиніт;
  • гонартроз і т.д.

Також виділяють окремий вид виробів, які застосовуються в післяопераційний період, а також в період після травматизму (удари, переломи, розтягнення, розриви зв’язок, ушкодження колінних менісків і т.п.).

Ступінь фіксації

Наколінники діляться між собою в залежності від ступеня жорсткості. Чим більше ступінь фіксації — тим складніше конструкція бандажа. Таким чином, виділяють:

  1. Еластичні вироби. В основному використовуються в профілактичних цілях, не мають в своїй конструкції жорстких елементів. Надають легкий/середній профілактичний вплив. Допомагають усунути і запобігти больовий синдром в колінах, а також загострення хронічних дегенеративно-дистрофічних захворювань.
  2. Бандажі середнього ступеня жорсткості. Модифікація таких бандажів включає наявність в конструкції пластмасових або металевих ребер жорсткості. Чим більше ребер в моделі бандажа — тим сильнішу фіксацію надає виріб.
  3. Жорсткі бандажі та ортези. Надають повну або часткову іммобілізацію (знерухомлення) суглоба. Використовуються, як правило, в період відновлення після операцій і важких травм. За своїми функціями може стати альтернативною заміною лангети і гіпсової пов’язки.

У наших салонах представлені лояльні ціни на наколінники, а широкий асортимент дозволить вам знайти той варіант, в якому ви потребуєте.

 Реклама

Ще статті по темі

Back to top button