Суспільство

Особливості вибору військової форми для різних пір року

Камуфляжні костюми сьогодні використовують не тільки як військову форму, але і в якості одягу для риболовлі, полювання, туристичних поїздок. Справа в тому, що одяг і взуття для військових адаптована під використання в екстремальних умовах, і призначена як для виконання бойових завдань, так і для активного відпочинку.

Продукція виробляється з високоміцних матеріалів, оснащених якісною фурнітурою, розробляється з урахуванням пори року, умов, в яких її будуть носити. Підібрати якісний військовий костюм допоможуть консультанти виробника камотек —  https://camotec.ua/kostyumi-c118/.

Поговоримо про те, на що варто звернути увагу при виборі військових костюмів.

Військова форма для літнього сезону

Влітку переважає висока температура повітря, тому для екіпіровки армії рекомендують купувати одяг з натуральних тканин. Волокна льону, бавовни можуть комбінуватись з синтетичними включеннями, що забезпечує більш високу щільність матеріалу. Більш того, штучні нитки перешкоджають швидкому стиранню натуральних волокон, протистоять зминаємості, не дають усадки після прання. Військовий костюм, що включає футболку, куртку, штани з сумішевих тканин для літа забезпечує комфорт, та має такі особливості:

  • бавовна, льон та інші матеріали забезпечують нормальну циркуляцію повітря;
  • гарна гігроскопічність – відведення вологи від тіла і вбирання рідини;
  • тактильно м’які, приємні до тіла – не провокують подразнення шкіри.

Костюми для військових шиють з таких матеріалів:

  1. Молескін – щільний бавовняний матеріал, який витримує значне механічне навантаження, захищає шкіру від пилу, патогенних бактерій, радиації.
  2. Афганка – бавовняний матеріал, що відрізняється здатністю пропускати повітря. Він ефективно відводить вологу, при цьому формує комфортний мікроклімат.
  3. Саржа – гіпоалергенна тканина, в складі якої переважає бавовна. Вона легко очищається від забруднень, відводить і вбирає рідину, швидко сохне.

Демісезонний військовий одяг

У міжсезоння відбуваються різкі перепади температури, змінюється погода. Для таких періодів велике значенная має захист від вітру, дощу, холоду. Матеріали, що застосовуються для пошиття тактичного одягу, наприклад, софтшелл і ріп-стоп, забезпечують бійцю максимальний комфорт, а також:

  • захищають від вітрового навантаження, опадів;
  • зберігають тепло або прохолоду при похолоданні і потеплінні відповідно;
  • характеризуються здатністю пропускати повітря, ефективно відводити тепло.

Військовий одяг для зими

Військовий одяг, призначенний для зими, повинен виключати переохолодження, захищати від вітру, рясних опадів. Зимова екіпіровка відповідає наступним вимогам:

  • утеплення, що перешкоджає вітру і морозу;
  • захист від опадів;
  • гігроскопічність;
  • активна циркуляція повітря.

Сучасний зимовий мілітарі одяг для військових ЗСУ, шанувальників полювання і риболовлі, поєднує високоміцні матеріали і передові технології. Верхній шар у куртках і штанах шиють з сумішевих матеріалів, середній – з мембранних тканей, які захищають тіло від переохолодження, вітру і вологи, внутрішній – це утеплювач. Серед інших особливостей зимових камуфляжних костюмів:

  • куртка має подовжену задню частину, а тактичні штани – високу посадку;
  • шар утеплювача, наприклад, фліс, овчина, холлофайбер, синтепон;
  • передбачений капюшон для захисту від вітру;
  • мембранні шари для терморегуляції;
  • кишені, кріплення для засобів індивідуального захисту, тактичного спорядження.

Щоб доукомплектувати форму, можна купити термобілизну, аксесуари, наприклад, містку сумку. Також знадобиться взуття, виконане із прочніх матеріалів, оснащене протиковзною підошвою. Все це можна придбати у нашому інтернет-магазині «Camotec».

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button