Суспільство

Остерський міський голова відреагував на проблему стихійного сміттєзвалища

У соціальній мережі Facebook опублікували світлини забрудненої сміттям ділянки поблизу Остра Козелецького району. За словами користувачів, сміттєзвалище знаходиться в мікрорайоні (урочище) Старогородка.

З’ясувалося, що проблема не нова і добре відома чиновникам Остра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треш по-чернігівськи: сміттєзвалище у багатоповерхівці

Міський голова Віктор Самодєлок розповів журналістам ЧЕline, що сам неодноразово фотографував людей, які викидають сміття, робив їм зауваження, але марно.

«Їдуть із Києва, Броварів до Остра на дачу, везуть клунки зі сміттям, під’їжджають, відкривають дверцята, викидають на узбіччя та їдуть далі», – розповів остерський міський голова.

Вплинути на таких людей практично неможливо, адже патруль у місті відсутній, а дільничний один на шість населених пунктів.

Сміття прибрали минулого року, а за зиму звалище розрослося знову. Віктор Самодєлок зазначив, що територія неприбрана до цього часу через те, що вона в низині, тож, коли там була тала вода, ґрунт був вологий і заїхати сміттєвозом було неможливо.

«На сьогодні праву частину від дороги завершують прибирати. Зараз розробляють документацію на нове сміттєзвалище, оголошений тендер на учасників, які будуть займатися контролем цього звалища. Десь 12 квітня закінчаться тендерні процедури і почнемо це все вивозити», – говорить Віктор Самодєлок.

Проте, вважає міський голова, прибирання вистачить ненадовго, адже горе-водії за звичкою і далі викидатимуть тут сміття. Бентежить його і те, що цією дорогою їдуть туристи до Беремицького сафарі-парку, а отака картина може зіпсувати всі позитивні враження.

Тож сподіватимемось на совість тих, хто їздить цією місцевістю, але про всяк випадок на місці звалища після прибирання встановлять 5-6 контейнерів, із яких регулярно вивозитимуть сміття.

Ще статті по темі

Back to top button