Суспільство

Оздоровчі заклади області порушували гігієну та санітарно-технічний стан приміщень

На оздоровчу кампанію цього року подали заявки на відкриття 489 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей (2017 р. – 490), зокрема заклади оздоровлення 21 (2017 р. – 22), серед них заміських – 18, санаторного типу – 3, і 468 закладів відпочинку (466 – з денним перебуванням, 2 – наметові містечка), що майже на рівні минулого року.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

За даними міських, міськрайонних, районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області станом на 01.06.2018 року спеціалісти Держпродспоживслужби від початку підготовки до оздоровчої кампанії взяли участь у проведенні 483 (98,8%) комісійних обстежень. Порушення санітарних норм і правил встановлено майже в кожному другому закладі 13,7% (62), порівняно з аналогічним періодом минулого року невідповідність вимогам санітарного законодавства було встановлено у 27% закладів (76).

Основними порушеннями стали: недотримання періодичності проведення медичних оглядів, санітарно-технічний стан приміщень, утримання інвентарю, порушення питного режиму, порушення санітарно-епідеміологічного та дезінфекційних режимів, невідповідність гігієнічним вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 води питної (Менський, Городнянський, Бахмацький, Ічнянський райони тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтернатива інтернату: де житимуть діти-сироти

За результатами встановлених порушень працівники Головного управління Держпродспрживслужби в Чернігівській області надали відповідні пропозиції власникам оздоровчих закладів щодо створення відповідних умов для оздоровлення та відпочинку дітей, частка їх виконання в середньому становить 96% у закладах оздоровлення та 100% у закладах відпочинку.

У ході підготовки до оздоровчої кампанії проведено 457 досліджень за бактеріологічними та 451 дослідження за санітарно-хімічними показниками води питної, показники відхилень за бактеріологічними показниками становили 6,3%, за санітарно-хімічними показниками – 12,9%.

Посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області з метою приведення закладів до вимог законодавства надали керівникам закладів інформаційні листи та поінформували органи місцевої влади та місцевого самоврядування.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області з метою підвищення санітарно-освітніх знань персоналу закладів оздоровлення /відпочинку проведено 61 лекцію, 636 бесід. Спільно з керівниками лікувальних закладів, закладами освіти і науки, у справах сім’ї і молоді з метою збереження здоров’я та формування здорового способу життя дітей проведено 21 колегію, 31 семінар.

 

Ще статті по темі

Back to top button