Суспільство

П’ятьом коропчанам президент Білорусі надіслав нагороди

Днями жителька Коропської громади (з Вишеньок) Марія Кузьмівна Мозгова отримала нагороду від президента Білорусі − ювілейну медаль «75 год вызвалення Рэспублікі Беларусь ад нямецка-фашысцкіх захопнікаў» й вітальну адресу-трикутник.

Таку ж медаль вручили ще одному нашому землякові, котрий пройшов важкі фронтові дороги Другої світової – 93-річному Григорію Даниловичу Симоненку із Будища.

Разом із дружиною Катериною Захарівною сьогоднішньої святкової днини ветеран зустрів у своїй оселі гостей – коропського селищного голову Віктора Журавля, очільника районної організації ветеранів війни та праці Миколу Заболотного, сільського старосту Олександра Хілька.

У задушевній розмові із ними згадав свій важкий і напружений бойовий шлях. Служив ветеран розвідником. За захоплення в полон аж сімох німців його нагородили Орденом Слави, підвищили у званні – присвоїли сержанта, а також призначили командиром відділення.

Повернувся з фронту до рідного села, здобув освіту в Ніжинському культпросвітньому училищі й аж 42 роки пропрацював на культурній ниві – був керівником будинку культури в Будищі.

Подружжя дало життя двом донькам, одна з них працювала в Шостці вчителькою, на жаль, уже полишила цей світ. Інша донька живе і працює в Коропі. Багато розповідали Григорій Данилович та Катерина Захарівна про свою рідню, зокрема про успіхи внуків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Вишеньок отримала державну нагороду Республіки Білорусь

Щирі відкриті люди. Все життя у праці. Але видно, не згасли в молодих їхніх серцях іскорки життєлюбства та гумору. Звісно, роки дають своє, підступають слабкість і хвороби. Найбільше дошкуляють вони тим, що заважають працювати й хазяйнувати, як раніше. Отакі непосидючі наші довгожителі. «Важке було життя, і голод був, і все… зараз би пожити, от тільки важко», − поділилася переживаннями Катерина Захарівна.

Таких нагород від білоруського президента прийшло на Коропщину п’ять. Медалі призначені також ветерану із Радичева Михайлу Олексійовичу Никипорцю та понорницькому фронтовику Степану Омеляновичу Лопатку. Ще одна нагорода не встигла потрапити до свого героя – не так давно Петро Іванович Корсун із Краснопілля відійшов в інший світ…

4506abcb4ba76788f542ea8c42f1cc6e

Джерело: Коропська громада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button