Суспільство

Патрульні виявили п’ятьох осіб, які ухилялися від призову, й одного дезертира

Із метою якісної організації взаємодії Управління патрульної поліції в Чернігівській області та Чернігівського зонального відділу військової служби правопорядку проводяться розшукові заходи призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу, та військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшено термін призову на строкову військову службу

У період із 25 жовтня по 1 листопада 2018 року поліцейськими під час несення служби було виявлено п’ятьох осіб, які ухилялися від призову на строкову військову службу, та одного дезертира. Ці особи порушували закон, чим і привернули увагу правоохоронців, тобто розпивали алкогольні напої в громадських місцях, переходили проїжджу частину в невстановленому місці або ж порушували правила дорожнього руху.

45173632_1931472410490433_3453597955926261760_n

Далі в ході перевірки, відповідно до баз даних і списків, наданих військовою службою, поліцейські виявляли даних осіб.

На місце негайно прибував військовий комісар, який під особистий підпис і в присутності патрульних вручав повістку.

Управління патрульної поліції в Чернігівській області інформує, посилаючись на ст.335 Кримінального кодексу України: ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Джерело: Управління патрульної поліції в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button