Суспільство

Передача вокзалів та аеропортів у концесію може завершитися передачею у приватне управління держави, – депутат облради

*Актуально

Міністерство інфраструктури України планує масштабну передачу в концесію великих транспортних об’єктів. Зокрема, інвесторів, окрім «Укрзалізниці», шукатимуть ще для одного морського торгового порту, десяти залізничних вокзалів і чотирьох аеропортів.

Отже, міністри підвищили собі та заступникам зарплати, а самі не хочуть або не спроможні ефективно керувати держвласністю, шукаючи для цього зовнішніх інвесторів.

На думку депутата Чернігівської обласної ради від «Нашого краю» Сергія Баришовця, для звичайного споживача все це, найвірогідніше, завершиться подорожчанням квитків і подальшим зменшенням надходжень до держбюджету. Адже інвестори захочуть «відбити» свої інвестиції. Найімовірніше, вони піднімуть збори та проситимуть про пільгові періоди діяльності. І це все ще за умови, коли прийде сумлінний інвестор, а не той, хто виводитиме на себе державну власність.

«У цих умовах держава ризикує втратити контроль за важливими об’єктами інфраструктури. Що далі? У приватне управління буде передано державу?» – прокоментував він.

«Наш край» закликає уряд не «розбазарювати» держвласність і не перекладати відповідальність за транспортне сполучення з держави на інвесторів. Вимагаємо провести аудит ефективності використання об’єктів інфраструктури й обґрунтованості, доцільності її передачі до рук приватного інвестора.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button