Суспільство

Під Черніговом влада «порізала» ґрунтовий могильник і пам’ятку археології на земельні ділянки

Чернігівська обласна прокуратура звернулася до Чернігівського районного суду області з позовною заявою в інтересах Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Киселівської сільської ради Чернігівського району та двох фізичних осіб.

У позові прокурори вимагають скасувати державну реєстрацію трьох земельних ділянок, припинити право власності Киселівської сільської ради на земельну ділянку загальною площею майже 13 га та право оренди двох громадян на земельні ділянки площею 0.24 га, на яких розташовані пам’ятки археології поселення «Ульянівка-1» та ґрунтовий могильник ХV-ХІ, VII-III ст. до н.е., IV-V ст. до н.е.

Нагадаємо, рішенням Господарського суду Чернігівської області від 17.11.2021, що набрало законної сили, доведено протиправність передачі у власність Киселівської територіальної громади земельної ділянки площею майже 13 га з розташованими на ній пам’ятками археології та припинено право комунальної власності на предмет спору, оскільки вказана земельна ділянка може перебувати виключно у державній власності.

Однак, всупереч вказаному рішенню, достовірно знаючи про незаконність своїх дій, місцевою радою та органом земельних ресурсів здійснено поділ вказаної земельної ділянки на 3 нові, перереєстровано речові права на новоутворені ділянки та 2 з них передано в оренду приватним особам.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button