Суспільство

Підлітки з Чернігівщини разом із Оленою Зеленською та Євгеном Клопотенком взяли участь у фіналі інтерактивної гри

22 підлітків з 16 міст України зустрілися у фіналі гри про здорове харчування «ГраЇмо» спільно з Першою леді України Оленою Зеленською, шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та Муніром Мамедзаде, головою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«ГраЇмо» — це інтерактивна кулінарно-освітня гра для підлітків та молоді віком від 10 до 17, яка складається із активностей про здоровий спосіб життя та корисне харчування.

«Ця гра – іще одна важлива грань реформи шкільного харчування, яку здійснює Україна. Лише так – свідомо, за участю всіх членів родини – можна виростити покоління зі здоровими харчовими звичками. Звісно, важко завжди дотримуватися ідеалу «здорової тарілки». Але знати його потрібно, бо з наших знань і починаються правильні рішення», – зазначила Олена Зеленська.

Протягом року учасники «ГраЇмо» могли брати участь у різних інтерактивних активностях, а переможці двох півфіналів змагались за місце найкращих знавців принципів здорової тарілки у Києві.

У події взяла участь молодь із Сновська, Хмельницького, Чорноморська, Києва, Вишневого, Плотича, Городища, Фастова, Заводського, Тернополя, Луцьку, Харкова,  Буча та Здолбунова.

«Ми повністю підтримуємо ініціативу Першої леді України щодо популяризації здорових харчових звичок і способу життя, що також є важливим напрямом політики уряду із забезпечення здорового майбутнього молодого покоління. Здорове харчування є одним із ключових елементів добробуту дітей, і воно має стати свідомим та зваженим вибором українців. Ми впевнені, що наші спільні зусилля допоможуть українцям жити здоровим життям», – зазначив Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Суддями заходу були керівник офісу реформи шкільного харчування Орест Степаняк, дитячий нутриціолог Вікторія Стельмах. Кожного учасника та учасницю фіналу  запросили на тематичний бранч з Євгеном Клопотенком і  нагородили не тільки корисними подарунками, а й власними шефськими фартухами.

«У мене немає своїх дітей, але мені постійно хочеться робити щось добре для інших. Щоб українські діти їли краще. Щоб через їжу підтримувалося і їхнє фізичне та ментальне здоров’я, і міцнішав культурний код. Наприклад, цей проєкт. Він показав, що підлітки можуть вчитися основ здорового харчування в ігровій формі. Можуть обирати для свого раціону смачне й корисне, а не лише смачне. Можуть рости здоровими  українцями, оскільки вміють правильно обирати їжу, яка не тільки впливає на їхній організм, а й на їхнє майбутнє», — коментує шеф-кухар Євген Клопотенко.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button