Суспільство

Підприємців Чернігівщини звільнили від орендної плати на період карантину

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» Чернігівської облради підтримали підприємців регіону, звільнивши їх від сплати орендної плати за комунальне майно на період карантину, запровадженого у зв’язку з поширенням коронавірусу. Відповідне рішення схвалено на засіданні чергової сесії облради.

«Наш край» ініціював вихід економіки з карантину, і в період завершення дії обмежень особливо важливо підтримати малий і середній бізнес, адже їхні податкові сплати є важливою часткою місцевих бюджетів.

«Звільнити з 12 березня 2020 року до 11 травня 2020 року всіх орендарів від сплати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, крім операторів мобільного зв’язку», – йдеться в тексті рішення.

Згідно з документом, на період дії карантину орендарям нерухомого та іншого індивідуально визначеного майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області вирішено не нараховувати пеню за несвоєчасну сплату або сплачену не в повному обсязі орендну плату за період із 12 березня 2020 року по останню офіційну дату завершення дії карантину, що встановлена Кабінетом Міністрів України. Крім того, застосування цього рішення не потребує внесення змін до договорів оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Фракція «Наш край» підтримала це важливе для представників малого і середнього бізнесу рішення. Однак подив викликає той факт, що окремі депутати з інших фракцій, попри складні умови для бізнесу через карантин, не голосували за тимчасове звільнення підприємців від орендної плати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button