КоронавірусСуспільство

Післякарантинний туризм: як Чернігів готується до сезону

Український туризм, який «засидівся» на карантині, поступово починає запускатися і будувати обережні плани на літній, а заодно і на осінній сезон 2020 року. Запуск роботи індустрії гостинності міст України, звичайно, дуже залежить від постанов Кабінету міністрів, рекомендацій МОЗ, а також рішень урядів європейських країн, якщо говорити про в’їзний туризм. Однак в очікуванні цих важливих рішень, туристичні міста України не втрачають часу – створюють нові турпродукти, запускають промо-кампанії, а деякi вже й зустрічають перших гостей.

Чернігів

Чернігів вже активно готується до початку туристичного сезону. Так, в місті відбувся традиційний туристичний форум, який в цьому році провели в онлайн-форматі. Він об’єднав понад 100 учасників і учасниць з більш ніж 30 українських міст.

Як відомо, на початку року Чернігів представив календар на 2020 рік, серед яких були нові музичні та гастрономічні фестивалі, спортивні заходи і навіть хоррор-фест. Однак туристичні події довелося перенести на більш пізній термін, а деякі – на наступний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живуть тварини Менського зоопарку на карантині

Також свою роботу тимчасово припинили школи гідів і амбасадорів. Правда, останні продовжують вивчати рідне місто і розповідати про нього, готуючи онлайн екскурсії, з якими можна ознайомитися на офіційних сторінках туристично-інформаційного центру (ТІЦ), а також міського управління культури і туризму в соціальних мережах.

У Чернігові розраховують на туристичний потік в другій половині літа і на початку осені. Очікується, що в основному це буде міжрегіональний сімейний туризм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: zruchno.travel

Ще статті по темі

Back to top button