Суспільство

Пляжний сезон у Чернігові не відкриватимуть, але рятувальні пости на пляжі будуть

З міського бюджету будуть виділені кошти (200 тисяч гривень) на оплату послуг із організації роботи сезонних рятувальних постів на водних об’єктах Чернігова. Відповідне рішення затвердили члени виконавчого комітету під час засідання 16 червня. 

Нагадаємо, що відкривати купальний сезон у Чернігові офіційно поки не планують. Зважаючи на ще високий рівень води та неможливість обстежити дно водойм, які визначені як офіційні місця для купання. У той же час є люди, які серед варіантів відпочинку обирають саме такий.

— Я хочу публічно зазначити таку позицію, що ми просимо людей відповідально приймати рішення щодо своєї  поведінки. Публічної відповіді на це питання я, як міський голова, дати не можу. Я звертаюсь до людей і кажу, люди добрі, ви, кожна сім’я, кожна людина особисто, дайте зважену оцінку щодо ризиків, будь ласка, дотримуйтесь максимально всіх заходів безпеки, але ж ми не можемо поставити паркан і не пустити на річку людей. Ми розуміємо, що люди прийдуть. Відповідно,  ми повинні убезпечити людей: тут їх міни і снаряди не вбили, так там вони потонуть і ми їх не врятуємо. Але ми не будемо офіційно не відкривати пляжний сезон, не закривати,  прокоментував ситуацію з пляжним сезоном Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button