Суспільство

Плюс сім сантиметрів за добу: Десна продовжує розливатися

Так, за інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, найближчими днями на річці Десна нижче як смт Макошине продовжуватиметься розвиток другої хвилі весняної повені з добовою інтенсивністю підвищення рівнів води на 2-10 см та подальшим затоплення заплав, підтопленням понижених ділянок сіл та окремих будинків у Чернігівському та Ніжинському районах. Нині рівень води поблизу Чернігова сягає 609 см над «0» поста.

Водночас на Дніпрі триватиме повільний спад — на 3-9 см за добу з відповідним зменшенням води на затоплених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ворог здійснює розвідку безпілотниками на території Чернігівщини

Унаслідок повені на Десні тимчасово порушено транспортне сполучення у селах Бирине, Підгірне та Прокопівка Новгород-Сіверського району, перелито проїжджу частину доріг по деяких вулицях Новгород-Сіверського, Коропа, Макошиного, Якличів, Устя; не функціонує паромна переправа у напрямку сіл Пекарів, Кнути, Костирів, Синютин Корюківського району (рух через смт Короп).

Також перелиті ділянки дороги Сосниця — Шаповалівка у напрямку від с. Мале Устя до мосту через р. Десна та від мосту до с. Велике Устя, дороги Сосниця — Пекарів — Шабалинів за смт Сосниця в напрямку поромної переправи через р. Десна до Пекарівського старостинського округу та за поромною переправою, а також дорога до Синютина. Людей підвозять човнами.

Через розлив Дніпра перелито проїжджу частину автодороги Пустинки — Рудня, смт Радуль — с. Новосілки, частину дороги в с. Мньов та вулиць в смт Радуль.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button