Суспільство

Подарунок для студентів Ніжинського вишу (Фото)

Сонячного дня в п’ятницю до студентів Гоголівського вишу приїхав з подарунками колишній президент України (1994 – 2005 рр.) Леонід Кучма. Шанованого гостя, а з ним і голову Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча, першого заступника голови Чернігівської обласної ради Валентина Мельничука, народного депутата України Валерія Давиденка вітав славнозвісний хор «Світич». Майстерне виконання виконувалося під акомпанемент подарунка Леоніда Даниловича – розкішного білого з позолотою фортепіано.

— Дорогі друзі! Я щиро вдячний вам за теплий, навіть гарячий прийом. Молодці виконавці, співали від душі і для душі, від таких виступів недовго й до мозолів на долонях.

— Я не прийшов вам лекції читати про ситуацію в країні, про досягнення ви чули, про недоліки – самі знаєте ще краще за мене. Високих слів у мене немає. На превеликий жаль. Як немає і впевненості в завтрашньому дні. Як немає і відповіді на запитання, що треба зробити сьогодні, завтра, щоб післязавтра краще жилося?

Чернігівська губернія — найбідніша в Україні. Немає промисловості. Як і в цілому наша країна, яка слугує для Європи як сировинна база.

Наше завдання – сподіватися на себе, відроджувати й розвивати економіку, зміцнювати країну. Рідному краю бажаю разом вирішувати цю проблему, бажаю миру, щоб ми не проводжали здорових і сильних хлопців на війну, і не зустрічали їх пораненими, а то й у домовинах. Це не громадянська війна сьогодні, як нам втлумачують, ні! Ворог – російський агресор. І не від кількості країн, які беруть участь у мирних переговорах, залежить успіх.

Сьогодні ні для кого не секрет, що США під силу поставити крапку війні в Україні й розв’язати ситуацію мирним шляхом. Чому в Сирії, де триває військовий конфлікт, питання безпеки під номером один, а в Україні мирне населення під прицілом. Бо не хочуть Україну бачити такою, як вона є. На першому плані – гроші й нікого не хвилює доля людська. Доля нації. Тих, хто прагне знань, необхідно стимулювати.

Вручаю сертифікат на музичний інструмент – фортепіано, що є документальним підтвердженням цінного подарунку. І планую виділити п’ять стипендій кращим студентам вашого університету.

Опісля гості ознайомились  з картинною галереєю, відвідали музей Гоголя та поспілкувалися зі студентами та ветеранами.

Текст та фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button