Суспільство

Подарунок під ялинку: абсолютний безвіз в кілька країн

Країни Прибалтики скоро стануть доступніші для українців. У тому числі і для жителів Чернігівщини. Аби потрапити туди, більше не потрібно закордонних паспортів. Незабаром громадяни України зможуть подорожувати до країн Прибалтики по ID-картками.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ в соцмережі Facebook.

«Ви можете по ID-картою відвідувати без паспорта Туреччину, Грузію, і Катар, а найближчим часом до цього переліку додадуться і країни Прибалтики» , — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, з листопада українці зможуть поміняти звичайні паспорти на пластикову ID-карту. Головною перевагою карти є безпека — документ неможливо підробити. Інформація, яка записана на чіпі, — захищена. Труднощів зі зчитуванням інформації не буде, всі необхідні установи, наприклад, банки, обладнані спеціальними рідерами. І вважати інформацію можна також за допомогою смартфона.

Отримати документ можна протягом 20 робочих днів. Вартість паспорта 279 гривень — це адміністративний збір. Перша ID- карта видається тільки за місцем реєстрації.

Нещодавно кабінет міністрів на засіданні затвердив угоду України з Уругваєм про безвізовий режим поїздок. Відповідну угоду було підписано у вересні, після його повинен був затвердити уряд. В силу «безвіз» вступає на 30-й день з дати повідомлення сторонами про виконання внутрішньодержавних процедур.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що в минулому році уругвайцями було оформлено 54 короткострокові візи та стягнуто консульський збір у розмірі 6,6 тисяч доларів, за 10 місяців 2018 року – 67 віз і збір у 9,1 тисяч доларів.

Ще статті по темі

Back to top button