Суспільство

Поліцейським презентували нову соціальну гру «Бути жінкою» (Фото)

Презентація відбулася 30 листопада в приміщенні управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.
Гра розповідає про наявні в Україні стереотипи щодо ролі жінки в суспільстві та пропонує гравцям моделі протидії дискримінації.

«Бути жінкою» — це настільна соціальна гра з категорії так званих «серйозних» ігор. За задумом авторів гра «Бути жінкою» має стати доступним та зрозумілим для людей інструментом перевтілення в одну з восьми унікальних героїнь гри. Усі героїні гри мають магічні супер-сили, але потрапляють в ситуації з реального життя, борються за рівні права і будують своє щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульна поліція оголосила про набір поліцейських

«Особистості героїнь у грі відповідають реаліям України, яка перебуває у стані війни, і де жінки активно долучаються, як до громадського активізму, бізнесу, навчання, побудови стосунків та сім’ї, так і до захисту батьківщини у лавах Збройних сил України. Цільова аудиторія продукту – чоловіки і жінки, які не є експертами та експертками у правах жінок», — зазначила Радниця з питань ВПО в області.

Гравці та гравчині рухаються полем, і намагаються зібрати найбільшу кількість ресурсів, аби досягти своїх особистих цілей. В процесі вони стикаються з різними життєвими ситуаціями, які можуть як допомогти їхнім персонажкам у досягненні мети (позитивні ситуації), так і завадити цьому (стереотипи). Для досягнення своєї мети гравці та гравчині можуть обирати різні стратегії, кооперуючись для подолання стереотипів та дискримінації.

У підсумку гри перемогу здобула – поліцейська. От вам і гендерна рівність)

Гра розроблялась упродовж трьох місяців експертами/ками українського благодійного фонду Stabilization Support Services в рамках проекту, що реалізується за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду. Презентація проводиться в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», що триває з 25 листопада по 10 грудня.

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button