Суспільство

Поліція не визнає Стаха журналістом: медійники готують акцію протесту

Всю Україну сколихнув цинічний вчорашній напад на чернігівського журналіста, члена Чернігівського обласного осередку Національної спілки журналістів України Ігоря Стаха. Як ми вже повідомляли, на Ігоря Стаха напали двоє невідомих і жорстоко побили. Били переважно по голові. У журналіста розсічене підборіддя, синці, гематома і струс мозку.

Про напад на журналіста написали не лише ЗМІ Чернігівщини, а й всеукраїнські.

ось

На підтримку журналіста виступила журналістська спільнота, ЧОО НСЖУ і навіть безпосередньо голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Утім, від правоохоронних органів Чернігівщини офіційна заява з даного інциденту з’явилася тільки через добу. І виявляється поліція не визнає Ігоря Стаха журналістом, відповідно, не кваліфікує даний злочин як напад на журналіста.

«До поліції Чернігова надійшов виклик від місцевого блогера, що його побили двоє невідомих чоловіків, які пересувалися на автомобілі з іноземною реєстрацією. Поліція негайно відреагувала на повідомлення та взяла ситуацію на контроль», йдеться в повідомленні від Сектору комунікації поліції Чернігівської області.

Журналістська спільнота категорично проти даної заяви і вимагає від правоохоронних органів Чернігівщини перекваліфікувати статтю злочину. З даного приводу журналісти, активісти та небайдужі жителі Чернігівської області звернулися із письмовою заявою до міністра МВС України Арсена Авакова.

У головного поліцейського країни вимагають втрутитися у справу, взяти розслідування під особистий контроль і знайти винних.

Окрім того, вже чимало обставин даного злочину відомо, зокрема, номер автомобіля нападників.

Якщо поліція не дослухається до вимог журналістської спільноти – представники засобів масової інформації та активісти вийдуть під стіни ГУНП в Чернігівської області з акцією.

«Нонсенс! В цивілізованій країні на журналіста нападають, б’ють і безпроблемно тікають! Не дамо замовникам і виконавцям цього злочину вийти сухими з води! Збираємося на акцію підтримки! Гуртуємося! Закликаю усіх журналістів, активістів та небайдужих жителів Чернігівщини та всієї України загалом підтримати Ігоря Стаха! Вимагаємо у правоохоронних органів, зокрема, міністра МВС України та начальника ГУНП в Чернігівській області взяти розслідування під особистий контроль – знайти винних і покарати (згідно із законодавством України). Побили журналіста! Одного з нас! Завтра на його місці може бути кожен із нас. Його матеріали різали по живому – але для з’ясування «стосунків» є суди! Методи бидло-гопницьких розбірок не для цивілізованих систем». Захистимо свободу слова!!! Журналістська солідарність є, була і буде», — зазначає креативний директор ЧЕline Павло Солодовник.

Про дату та час акції журналістського протесту повідомимо згодом.

Вже є домовленість з кількома центральними телеканалами про інформаційну підтримку даної акції.

Ще статті по темі

Back to top button