Суспільство

Небезпечний Різдвяний флешмоб продовжується

У соціальних мережах набирає популярності небезпечна ініціатива під назвою «Різдвяний флешмоб».

Його суть зводиться до того, щоб ділитися з незнайомими людьми особистими даними дитини, відправляти один подарунок, а отримувати одразу сім. У поліції попереджають: це піраміда, що становить загрозу для безпеки дітей.

Під час флешмобу батьки повинні відправити абсолютно незнайомим людям особисті дані дітей – ім’я, адресу, вік і навіть невеликий опис дитини (нібито для того, щоб можна було вибрати подарунок для конкретної дитини). Поліція закликає батьків не вестися на такі хитрощі та не брати участі в подібних акціях.

Якщо хочете порадувати дитину, самі купіть їй подарунок. Користі від цього буде значно більше, ніж від того, що ви поділитеся даними дитини з незнайомими людьми, зазначають у поліції.

Піраміда – це система, за якої прибуток отримує тільки організатор і перші учасники за рахунок інших. На пострадянському просторі піраміда отримала популярність завдяки створеній Сергієм Мавроді фінансовій системі МММ. Учасники МММ у результаті втратили мільярди рублів.

«У цьому Різдвяному флешмобі не можна виявити конкретного організатора, який міг би нажитися за чужий рахунок, проте ця акція особливо небезпечна, оскільки ви не знаєте, в чиї руки потраплять дані ваших дітей і з якою метою вони будуть використані», — попереджають у поліції.

Джерело: DELFI.lv

Ще статті по темі

Back to top button