Суспільство

Пологи без болю і стресу: як правильно налаштуватися

Відомо, що у пологах жінка діє інтуїтивно, а за її безпеку відповідає лікар. Здається, нема чого хвилюватися, та вагітні все одно у міру наближення дати пологів починають нервувати. Добре допомагає спілкування із подругами, що вже народжували, фахівцями та позитивний настрій. Як ще можна налаштуватися психологічно перед пологами?

Перестати хвилюватися за вагітність

Перші місяці можуть відзначатися нервуванням щодо збереження вагітності, але щомісяця стає дедалі легше переносити ці хвилювання. Коли настає 30 тиждень вагітності, а це 8 місяць очікування дитини, майбутній мамі можна трохи розслабитися, адже плід вже вважається доношений. Дихальна, травна та інші системи організму готові до появи на світ, у чому можна впевнитися, зробивши планове третє УЗД.

Впевненість, що все йде як слід

Контроль свого стану здоров’я та майбутнього малюка позитивно впливає на настрій жінки, адже усуває зайві хвилювання, багато з яких необґрунтовані. На цьому етапі можна трохи розслабитися, адже хай навіть пологи почнуться зараз, дитина виживе, а це неабияк заспокоює вагітну. Головне зараз для жінки — убезпечити себе від тривог, які можуть негативно вплинути на стан у пологах. Тому спілкування з акушером-гінекологом, що веде вагітність, а також виконання всіх його рекомендацій сприяє доброму настрою вагітної.

pologi_2

Курси для вагітних

Зовсім без підготовки не варто чекати на пологи, хоча організм жінки добре пристосований до цього, однак залишатися геть без інформації не можна, особливо якщо ці пологи мають бути першими. Тож варто у різні способи готуватися до визначного дня.

Курси найчастіше проходять у місцевій поліклініці при відділенні гінекології та жіночої консультації. На заняттях розповідають про те, як проходить вагітність, як поводитися у пологах. Також до програми входять заняття з догляду за новонародженим та грудному вигодовуванню і прикорму. Фахівці NestleBaby розділяють думку про переваги ГВ та допомагають майбутнім мамам дізнатися більше про перший прикорм, молочні суміші та інше.

Контракт із акушером та пологовим будинком

Слушною думкою буде вибір пологового будинку та знайомство із лікарем, з яким планується народжувати. Встановлення контактів на цьому етапі допоможе у формуванні довіри до лікарні та акушера, що також добре впливає на перебіг останніх тижнів вагітності й самі пологи.

pologi_3

Затишне гніздечко

Варто підготувати оселю й деякі речі для майбутнього малюка. Не цей рахунок існують забобони, але чимдалі більше жінок нехтують ними на користь того, аби влаштувати все як слід — кімнату чи куток для дитячих речей, ліжечко, одяг та пелюшки тощо. Приємні турботи готують жінку психологічно і запускають корисні гормональні процеси, що допомагають легше пройти через пологи. Важливо, щоб у час наближення дати пологів валізи до пологового будинку, документи та обмінна карта вже були готові в зручному місці.

 

Упевненість та добра підготовка позбавляють стресу, тож все пройде набагато краще. Легких пологів майбутнім мамам!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button