Суспільство

Полювання, пінні вечірки та батли: корюківський «Куб» обіцяє гаряче літо (Фото)

Як одна людина може поставити на вуха цілу громаду? Яскравим прикладом «моторчика активностей» є громадський активіст, голова корюківської громадської організації «Молодіжний клуб «Альтернатива», а віднедавна й директор міського молодіжного центру «Куб», член Корюківської молодіжної ради Володимир Онищук.

Володимир родом із Черкаської області, на запрошення товариша в 2009 році разом із дружиною переїхав до Корюківки.

«Оскільки ми з дружиною – педагоги за професією, а роботи не знайшли, то вирішили займатися громадською діяльністю, адже цікавила робота з молоддю.  Проводимо покази кіно на відкритих майданчиках, велопробіги, спортивні змагання, літературно-творчі конкурси тощо», – розповідає Володимир Онищук.

Починали молоді люди  з просвітницьких проєктів, частина з них була грантова. Один із перших проєктів-ініціатив – побудова в 2012 році першого дитячого майданчика.

«Була організована акція, ми за літо назбирали приблизно 20 тисяч гривень на будівництво майданчика. Збір проходив на організованих нами фестивалях, побудинкових обходах, через розміщені в публічних місцях скриньки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Корюківці відкрили пряникову виставку (Фото)

Потім долучилася і міська рада, їм, мабуть, стало соромно, що діти збирають кошти, а вони не можуть вирішити цього питання», – говорить активіст.

Сьогодні діяльність Володимира Онищука об’єднує громадську та комунальну, адже «Куб» – комунальне підприємство Корюківської громади.

Плани в хлопця, зважаючи на карантин, просто «наполеонівські».

«Оскільки зараз карантин, то все проводимо, так би мовити… обережно. Але планів багато. На кінець цього місяця, до Дня молоді організувати флешмоб, спортивні змагання, музичні заходи на зразок «Вгадай мелодію», настільні ігри, турнір «Родинні батли», де між собою змагаються родини разом із малечею.

Крім цього, плануємо провести традиційний літній проєкт «Корюківські літні вечори», щось схоже на «Зелену сцену» в Чернігові. Раніше їх проводили щотижнево, зараз, думаю, буде добре, якщо проходитимуть раз на місяць», – ділиться задуманим Володимир.

Далі серед його планів – організувати на початку липня місцеву «IT-конференцію».

«Буде такий собі тренінг з IT, щоб зацікавити молодь, яка могла б більше розібратись у цій популярній нині сфері.

Потім десь із 10 липня плануємо організувати спортивно-виховний табір для нашої молоді. Триватиме табір три дні, там будуть спортивні змагання, туристичне орієнтування, військово-патріотичне виховання. Все це буде в лісі, в наметах.

Далі має бути вже четвертий потужний велопробіг «Корюківка рулить». Ми щороку робимо значні велопробіги по області. Першого року маршрут був на Семенівку, Новгород-Сіверський, Короп. Другого – на Городню, Ріпки. Торік – Батурин, Бахмач, Борзна, Мена. А цього року буде Ніжин, Носівка, Остер, Чернігів. Плануємо проходити до 120 кілометрів на день. Такі мандрівки присвячені Дню міста Корюківка», – ділиться планами хлопець.

У серпні в корюківського культактиву також вистачає проєктів. Це і пляжний волейбол, і Свято води з виставою, химерними істотами, пінною вечіркою тощо.

За словами Володимира, не так давно в Корюківці був започаткований ще один цікавий проєкт – «Полювання на пластик». Команди змагаються, хто більше пластику назбирає. Цього року було назбирано майже 300 кілограмів.

Як пояснює активіст, хоч плани на літо і грандіозні, але, зважаючи на карантин, деякі заходи можуть бути частково підкоригованими.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button