Суспільство

Понад 1600 новонароджених Чернігівщини отримали перші документи у стінах пологових будинків

Сучасні сервіси, що запроваджуються органами державної влади, кожного дня приваблюють все більше користувачів, котрі швидко переконуються у їх перевагах. Особливо позитивні відгуки залишають громадяни, які відчули радість батьківства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готовий «пакунок малюка» чи товари на власний вибір: чернігівські батьки матимуть альтернативу

«Свідоцтво про народження дитини зараз можна отримати у закладі охорони здоров’я. Кількість батьків, які вже вподобали дану послугу, постійно зростає. Так, з початку року на Полтавщині у пологовому будинку перший документ отримали 1055 малюків, на Сумщині – 2262 та 1617 чад на Чернігівщині»,  –  зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Майбутнім батькам на замітку: перелік документів необхідних для отримання свідоцтва про народження дитини в закладі охорони здоров’я:

медичне свідоцтво про народження (форма № 103/о);

паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них);

паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі якщо державна реєстрація народження проводиться не батьками, а іншою особою;

документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, спільна заява матері та батька дитини, заява матері).

Сектор комунікації з громадськістю Північно-Східного міжрегіонального управління

Міністерства юстиції (м. Суми)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button