Суспільство

Повітря на Чернігівщині – в межах норми

Стан забруднення повітря в Чернігівській області – в межах норми.

Це підтверджують результати спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, проведені в першому півріччі.

Перевищення середньодобової гранично допустимої концентрації (ГДК с.д.) фіксувалися лише за вмістом діоксиду азоту – вдвічі. Основним забруднювачем тут є автотранспорт.

Порівняно з минулим роком, дещо підвищився вміст діоксиду сірки, водночас знизився показник оксиду вуглецю, за іншими забруднювальними речовинами – без змін.

Крім того, з червня проводяться дослідження стану атмосферного повітря в Бахмачі, Корюківці, Ніжині та Прилуках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині жителі 20 населених пунктів залишилися без світла

Аналіз вмісту забруднювальних речовин здійснюється Державною установою «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА в межах реалізації заходів регіональних природоохоронних програм.

Зокрема, в повітрі визначається вміст основних домішок: діоксиду сірки, діоксиду азоту, бензолу, оксиду вуглецю, твердих часток – пилу та важких металів (свинцю, кадмію, ртуті, нікелю).

Проби повітря в Бахмачі та Корюківці відбираються в зоні впливу автотранспорту на території житлових забудов, у Прилуках – біля заводу «Пластмас», у Ніжині – на спортивному майданчику гімназії №9 біля ПрАТ Завод «Ніжинсільмаш».

Наразі вміст забруднювальних речовин в атмосферному повітрі у вищевказаних населених пунктах – в межах гранично допустимих концентрацій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button