Суспільство

Познач себе на дорозі: на Чернігівщині інформують населення про правила безпеки

Поліція проводить роз’яснювальну роботу з населенням та нагадує громадянам про необхідність дотримуватися правил особистої безпеки у темний час доби: вдягати світлий одяг та носити світлоповертальні елементи.

Профілактична акція «Познач себе на дорозі» відбувається за ініціативи начальника обласної поліції Володимира Нідзельського.

Поліцейські Новгород-Сіверщини долучилися до акції та провели інформаційно-профілактичний захід з дітьми в селищі Короп. Співробітники ювенальної превенції в доступній ігровій формі розповіли дітям про основні правила безпечної поведінки, а також роздали їм світловідбивальні елементи (флікери), аби їх було видно здалеку.

Поліція закликає всіх батьків зробити дітей більш помітними на дорозі. Для цього необхідно використовувати світловідбивальні елементи і на одязі, і на ранці. Для цих цілей підходять стікери, флікери-підсвічування, флікери-браслети. Найбільш помітними є флікери білого або лимонно-жовтого світла. Під час вибору шкільного ранця рекомендується віддавати перевагу тим, на яких уже присутні світлоповертальні елементи у вигляді нашивок, вставок і т.п, завдяки яким дитину можна буде побачити навіть на значній відстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суцільна темрява: як вберегти життя на дорозі – рекомендації від патрульної поліції Чернігова 

Якщо у пішохода є такий флікер, то відстань, з якої водій може його помітити, зростає до 150 метрів. Це найбільш дієвий спосіб убезпечитися на дорозі.

Відповідно до п. 4.4 ПДР України, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

Поліцейські також звертаються до водіїв із закликом бути обережними на дорогах, дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button