Суспільство

Прем’єр-міністр – про закриття тютюнової фабрики у Прилуках

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що цього тижня уряд планує зустрітися з представниками тютюнової фабрики Прилук і знайти з ними спільну мову.

Про це він заявив сьогодні, 21 жовтня, під час брифінгу в Києві.

«Тютюнові компанії є одним із найбільших платників податків в Україні. Тому, ми, звісно, уважно стежимо за тим, що там відбувається. Цього тижня ми плануємо провести з ними зустріч, щоб пояснити позицію уряду і знайти спільну мову з ними. Нам дуже важливо, щоб не лише вони, а й будь-який бізнес бачив, що ми не будемо стояти на боці лобістів якихось окремих інтересів», – сказав Гончарук.

За його словами, правка, що стала підставою для виникнення занепокоєння у тютюнових компаніях, була подана народним депутатом, а не урядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тютюнова фабрика в Прилуках зупинила виробництво

«Та правка, що стала підставою для виникнення занепокоєння у тютюнових компаніях, була подана не урядом, а народним депутатом. Ми з повагою ставимося до кожного нардепа, також із ним прокомунікували і, я вважаю, цього тижня знайдемо вихід із цієї ситуації», – сказав Гончарук.

Як ми вже повідомляли, тютюнова фабрика в Прилуках, що входить до міжнародної групи компаній British American Tobacco, призупинила своє виробництво.

У British American Tobacco наголосили, що поправки до ухваленого Верховною Радою законопроєкту №1049 роблять тютюнове виробництво в Україні нерентабельним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button