Суспільство

Президентка Словаччини відвідала підвал у Ягідному, де окупанти тримали майже 400 цивільних

Президентка Словаччини Зузана Чапутова під час візиту в Україну побувала у сумнозвісному підвалі школи у селі Ягідне на Чернігівщині, де російські окупаційні війська майже місяць утримували кількасот людей. 

Про це повідомляє «Європейська правда».

Президентка розповіла про поїздку у своєму Twitter та наголосила, що причетні до усіх воєнних злочинів не мають залишитися безкарними.

«Ніякими словами не описати жахи російської окупації у Ягідному – 367 людей утримували у підвалі школи. 11 з них померли. Злочини проти людяності – це свідоме рішення, щоб сіяти страх і страждання. Ми зобов’язані допомогти забезпечити справедливість та відповідальність за усі воєнні злочини, скоєні в Україні», – наголосила Зузана Чапутова.

Як відомо, президентка Словаччини прибула в Україну вранці 28 квітня разом із президентом Чехії Петром Павелом, для якого це перший візит в Україну як лідера держави. 

Після першого дня поїздок на північ Київщини та ключових зустрічей у столиці президенти залишилися на ночівлю, що доволі рідкісний випадок для візитів іноземних топ-посадовців під час повномасштабної війни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button