Суспільство (відео)

Прийом першокласників, коронавірусне харчування та зірваний тендер: нарада в муніципалітеті (Відео)

Цьогоріч до перших класів наберуть на три сотні дітей менше, ніж у 2019-му. Під час наради в мерії головний освітянин міста Василь Білогура зазначив, що вже сформовано 97 перших класів.

«На сьогодні вже прийнято 2873 заяви. Продовжується підготовка до навчання, згідно з програмою НУШ. Ще є можливість прийняти дітей, усі вільні місця зазначені на сайті управління освіти з номерами навчальних закладів, щоб батьки могли вибрати собі зручніший», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Обговорили й ремонти в навчальних закладах міста. Також згадали про харчування дітей в умовах пандемії. Так, із 1 вересня співробітники їдалень мають працювати в захисних окулярах, масках і рукавичках. З адміністраціями шкіл погоджено графіки харчування школярів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові визначилися з розміщенням Палацу спорту

«За умови того, що столи ми розсунули з дистанцією 1,5 м, ми встигатимемо харчувати молодшу школу в той час, поки ще в них тривають заняття. Продукцію будемо отримувати наступного тижня, з постачальниками ціни погоджені. Вони на рівні того періоду, коли ми завершили харчування весною. Є відхилення щодо продукції фермерської, але є позиції, які подешевшали після збору нового врожаю», — Антоніна Радченко, директор КП «Шкільне».

Також на нараді повідомили, що в Чернігові наразі зафіксовано 6 смертей від коронавірусу. Зараз у місті 66 хворих.

«14 перебувають на стаціонарі, серед них із пневмоніями – 10. З ознаками ГРВІ – 4. Відповідно, 52 особи лікуються амбулаторно, з них 31 без симптомів, легкий перебіг – 21 особа», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Під час наради мер закликав усіх берегти здоров´я та поцікавився самопочуттям одного зі своїх підлеглих.

«Ти хворієш? Сморкаєшся? Ні, одужав уже?» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Обговорили і формування бюджету на наступний рік, і втрати, яких зазнає місто після укрупнення районів.

«130 млн ми передамо на рівень району. Очікувано в нас буде -230 млн, якщо ми далі будемо залякувати людей і вживатимемо обмежувальних заходів, ще буде падіння економіки», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їдальні чернігівських шкіл працюватимуть із дотриманням противірусних заходів

Під час наради згадали і про відновлення колодязя святого пророка Іллі біля Антонієвих печер. Фахівці виявили, що вода в ньому не відповідає нормам.

«Є кишкова паличка за рахунок каналізації приватного сектору. Тобто, навіть якщо ми почистимо колодязь, то вода буде непридатна до пиття. Також є перевищення марганцю, тому найбільш прийнятним є встановлення водорозбірної колонки», — Сергій Малявко, начальник КП «Водоканал».

Говорили і про тендер на закупівлю тролейбусів для ЧТУ, який не відбувся. «Дніпровське підприємство «Літан» не поділило ринок із нашим заводом. У них, на погляд «Літана», відбулись некоректні дії і він пригрозив зірвати торги, що й відбулося у Чернігові», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Ми звернулися до керівництва підприємства. Але зрозумілої відповіді, чому вони не заявилися, ми не отримали. Щось казали про ціну,що мало закладено бюджетом, але аналітика останніх років показує, що всі підприємства, які продають, у цю ціну цілком вкладаються», —  Руслан Ємець, начальник КП «ЧТУ».

Окрім цього, на нараді зазначили, що найближчим часом буде розпочато підготовку до святкування Дня міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button