Суспільство

Смерть на кордоні: версії прикордонників і рідних покійного не збігаються

Нещодавно ЧЕline зняв сюжет про загадкову смерть жителя села Прибинь Корюківського району Володимира Савенка. Він працював кочегаром на прикордонній заставі в Гуті Студенецькій, що на Сновщині. З’ясувати правду тоді не вдалося.

До редакції ЧЕline сьогодні надійшов офіційний лист від Чернігівського прикордонного загону. Прикордонники заявили, що на ділянці відділу прикордонної служби «Гута Студенецька» Сновського району 14 березня 2017 року працівник відділу Володимир Савенок загинув на воді внаслідок нещасного випадку і в позаслужбовий час.

«У результаті службового розслідування встановлено, що працівник Савенок В.П. у той день службових обов’язків не виконував, був після чергування у котельній, займався любительською риболовлею на р. Снов, при цьому використовував човен.

Внаслідок особистої необережності, човен, в якому чоловік перебував один, перекинувся і втопився», – йдеться в листі.

Утім, зовсім інше запевняє брат загиблого Валерій Савенок. За його словами, брат тоді відкочегарив і його зачислили до робочої групи на кордоні, з бригадою у складі шести осіб. Чоловік виїхав о 21:30 на автомобілі «ВАЗ» на довготривале місце несення служби, що називається урочище «Чорти», щоб монтувати причал для військового човна.

Крім того, родич загиблого зазначив, що в журналі є записи тих людей, які виїжджали в наряд, серед них і прізвище загиблого.

За словами помічника начальника прикордонного загону – начальника прес-служби підполковника Олександра Дудка, знаходитись у прикордонній смузі, тобто в смузі місцевості вздовж лінії державного кордону сільських і селищних рад можна і стороннім за умови, що у них є при собі паспорт.

За фактом загибелі працівника Савенка В.П. до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено повідомлення за частиною 1 статті 115 «Умисне вбивство» Кримінального Кодексу України.

Утім, як нам стало відомо, розглянувши матеріали кримінального провадження та результати судово-медичної експертизи, що засвідчила смерть через утоплення, слідчий Сновського відділення Національної поліції України виніс рішення про закриття кримінального провадження за відсутністю ознак кримінального правопорушення.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button