Суспільство

Прикраси для великої справи: мама з донькою зі Сновщини допомагають ЗСУ

У селі Рогізки Сновської громади школярка та її мама власноруч виготовляють прикраси і продають їх. Гроші від продажу передають на допомогу ЗСУ.

«Почали ми робити прикраси для нашого односельчанина. Він вирушав у Бахмут і йому та його побратимам потрібен був тепловізор. Я запропонувала доньці зробити браслети на руки та прикраси для волосся. Ми робили їх і продавали по 20 гривень», – розповідає Олеся Мкртчян. Тоді вони з допомогою продажу на сторінці у фейсбуці змогли зібрати 640 гривень. Ці гроші мама з донькою передали на збір тепловізора, який відкрила двоюрідна сестра хлопця.

Також Олеся разом із донькою Надією долучилися до благодійного концерту на підтримку ЗСУ, організованого в місцевому будинку культури. Тоді жінка з донькою робили віночки.

«Це все ми дивилися в інтернеті, як робити, бо ні я, ні донечка спершу не вміли робити ці прикраси», – пригадує Олеся Мкртчян. Зібрані кошти передали на допомогу ЗСУ.

До Дня Незалежності теж мав би відбутися благодійний концерт, Олеся з донькою зробили прикраси, аби була змога їх розпродати та допомогти захисникам. Але війна вносить свої корективи. Через заборону проведення масових заходів і нещодавні події в Чернігові концерт не відбувся. Тому дівчата продавали свої прикраси в інтернеті. Зібрані кошти передадуть до одного зі зборів для наших захисників.

Кожен із нас може долучитися до допомоги захисникам. Навіть п’ять гривень можуть стати вирішальними для порятунку життя наших військових і наблизити нашу країну до Перемоги.

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button