Суспільство

На Чернігівщині поховали загиблого в АТО бійця (Фото)

Сьогодні у невимовній скорботі все місто Прилуки – у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату відбулася поминальна літія за загиблим Джевагою Сергієм Олександровичем. Прощання з Героєм-земляком відбулося на Соборній площі.

Сотні прилучан прийшли схилили в скорботі голови перед світлою пам’яттю воїна-захисника України, її вірного сина Сергія й вшанували його хвилиною мовчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герой із Чернігівщини отримав державну нагороду

Джевагу Сергія Олександровича поховали на Алеї Героїв (цвинтар Горова Білещина).

Біографія

Джевага Сергій Олександрович — солдат резерву Збройних сил України.

1988 року закінчив Прилуцьку ЗОШ № 2. Навчався у Київському Державному університеті телекомунікацій. З 1991 року — електромеханік Прилуцького центру електрозв’язку.

Після початку бойових дій пішов добровольцем. Командир мінометного розрахунку, 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас».

Вранці 29-го серпня 2014-го загинув під час виходу «зеленим коридором» з Іловайського котла. Їхав у «Газелі» в складі автоколони батальйону «Донбас» дорогою з села Многопілля до Червоносільського, зазнав смертельного поранення. Помер на руках побратима, загинув разом із «Бризом» і «Детройтом».

Нагороди: За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни – нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (25.3.2015, посмертно).

У вересні 2018 року за результатами ДНК-експертизи тіло Сергія Олександровича Джеваги ідентифікували.

Джерело: Priluki.city

Ще статті по темі

Back to top button