Суспільство

Прилуцька поліція розшукала батьків хлопчика, який грався без супроводу дорослих у центрі міста

Менше ніж пів години знадобилося правоохоронцям, аби розшукати маму, яка в цей час перебувала в нетверезому стані. Відносно неї складено адміністративні матеріали.

Інцидент трапився близько 19 години 31 серпня. На лінію «102» надійшло повідомлення від небайдужих громадян, що біля міського будинку культури дитина грається сама, а дорослих поруч немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Малясова дитина впала у шахту

На місце події негайно виїхали патрулі та працівники ювенальної превенції Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області. Поліцейським хлопчик розповів, як його звати, і що йому два роки.

Не гаючи часу поліція розпочала пошуки батьків. У соцмережах поліція розмістила фото хлопчика, правоохоронці провели подворові обходи багатоповерхівок і через гучномовець зверталися до громадян. Менше ніж за 30 хвилин це дало свої результати.

Із під’їзду вийшла жінка, яка повідомила, що це її син. Жінка перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці з’ясували, що вона приїхала з сусіднього села в гості до знайомих. І доки жінка проводила своє дозвілля в квартирі, дитина спершу гралася в дворі багатоповерхівки, а потім пішла на розташований доволі далеко дитячий майданчик.

Поліцейські склали на матір адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Матеріали скеровано до суду.

Поліцейські також направлять лист до служби у справах дітей сільської ради для вжиття заходів реагування, що у їх компетенції. Окремо хочемо подякувати всім громадянам, які не залишилися байдужими до чужої біди. Як кажуть, чужих дітей не буває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button