Суспільство

Прилуцьку прокуратуру непокоїть безпека містян

Прилуцька місцева прокуратура звернулася до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовною заявою про зобов’язання одного з комунальних підприємств міста привести у належний технічний стан і готовність сховище цивільної оборони для укриття населення.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, протирадіаційне укриття площею 100 м2, розраховане на розміщення 50 осіб, знаходиться на балансі комунального підприємства. Проте, всупереч вимогам закону керівник підприємства не забезпечив належного технічного стану приміщення та його готовності для укриття населення, зокрема відсутні вентиляція, освітлення, протипожежні засоби, маркування тощо.

Як результат, за висновками інспекторів управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області, захисне укриття не готове до використання за призначенням у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Незважаючи на встановлені порушення, заходів для їх усунення керівництвом підприємства не вжито.

З урахуванням наведеного, прокурором подано позов про зобов’язання балансоутримувача забезпечити експлуатацію захисної споруди в режимі постійної готовності для використання за призначенням.

Наразі позовна заява перебуває на розгляді суду.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button