Суспільство

Привернути увагу до відбудови: в пошкодженому росіянами мікрорайоні «Бобровиця» відбувся велопробіг (Фото)

Десятки чернігівців проїхалися на велосипедах вулицями обстріляного росіянами чернігівського мікрорайону Бобровиця, аби привернути увагу до проблеми відбудови України та Чернігова зокрема.

– Наші постійні партнери прислали благодійну допомогу у вигляді 10 велосипедів. Один із членів нашої волонтерської команди сказав, що було б класно влаштувати велопробіг вулицями нашого мікрорайону «Бобровиця». Всі підтримали цю ідею. З одного боку, ми хотіли віддячити благодійникам за допомогу, з іншого – планували привернути увагу громадськості до того, що проблема відбудови пошкоджених унаслідок активних бойових дій міст нікуди не зникла, і відбудова – це на роки. З огляду на значне скорочення допомоги, темпи відбудови суттєво сповільнилися, – розповіла у коментарі для «ЧЕЛАЙН» співорганізаторка велопробігу Тетяна Федоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліцейські розшукали зниклу жінку

Дистанція велопробігу становила 4 кілометри, а до заходу могли долучитися всі охочі. Маршрут велопробігу організатори проклали таким чином, аби основна його частина була сфокусована на дорогах приватного сектору, аби не перешкоджати руху транспорту на великих вулицях Чернігова.

– Велопробіг відбувся вперше. Чи стане він традиційним, ми про це ще не думали. Можливо, й стане, але хочеться, щоб у майбутньому приводом для цього була наша Перемога. Це мрія, яка обʼєднує нас усіх, – зазначила Тетяна Федоренко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button