Суспільство

Призначили нового начальника Чернігівського обласного ТЦК та СП

Наказом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України бойового офіцера – полковника Олександра Шибирина призначено начальником Чернігівського обласного ТЦК і СП. Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Олександр Віталійович Шибирин народився 31 грудня 1977 року в місті Чернігів у родині військовослужбовця. У 1996 році закінчив Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою (Чернігівський ліцей із ПВФП), а у 2000 році – Одеський інститут Сухопутних військ ЗС України (нині – Військова академія міста Одеси). Військову службу розпочав на посаді командира роти одного з підрозділів ЗС України. Надалі проходив службу в навчальному центрі «Партнерство заради миру» на різних посадах.

Крім того, за сприяння британських радників у Центральній та Східній Європі полковник Олександр Шибирин проходив навчання на курсах підготовки інструкторів у Чехії, а вже у 2004 році виконував завдання у складі підрозділу цивільно-військового співробітництва в Іраку. Після повернення проходив службу в одному з підрозділів навчального центру «Партнерство заради миру» міжнародного центру миротворчості та безпеки Командування Сухопутних військ ЗС України.
Із жовтня 2013 року Олександр Віталійович був направлений до Афганістану для проходження служби на посаді старшого офіцера групи військової допомоги, а через певний час – у Центр оперативних стандартів і методики підготовки ЗС України.

Із початком російсько-української війни у 2014 році долучився до захисту Батьківщини. Відтоді неодноразово брав безпосередню участь у бойових діях на сході України.

З першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України Олександр Віталійович став на оборону рідної Чернігівщини, а після її звільнення від окупантів був призначений на посаду командира тактичної групи «Мена», де під його керівництвом здійснювалися заходи щодо забезпечення обороноздатності Новгород-Сіверського та Корюківського районів.

Указом Президента України №360/2022 від 23 травня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі полковника Олександра Шибирина нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button