Суспільство

Про особисту відповідальність і роботу влади під час карантину

*Актуально

На період дії карантину через поширення коронавірусу відповідальність за роботу всіх державних інституцій лежить на владі, але особиста відповідальність теж має важливе значення. У цьому переконана керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

Вона зазначила, що компанія «Укрпошта» повідомила, що залишає за собою право переглядати графік роботи відділень і надання фінансових та інших послуг у разі небезпеки для здоров’я співробітників. Це ставить під ризик отримання громадянами пенсій та інших фінансових виплат.

Київ, Львів, Миколаїв, Одеса та інші міста, зокрема й Чернігів, уже оголосили про закриття закладів харчування, торговельних центрів і магазинів, окрім продуктових, аптек та АЗС. Поки що незрозуміло, як працюватимуть державні інституції під час посилення заходів боротьби з інфекцією та яким чином громадяни отримуватимуть необхідні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Чернігівської області приїхали троє осіб, які контактували з хворими на коронавірус

«Експерти вже прогнозують масові звільнення, скорочення робочих місць, переведення робітників на часткову ставку, проблеми з функціонуванням транспорту, магазинів, аптек та інших закладів і установ. Але, я вважаю, що треба не панікувати, а поводитися відповідально – не наражати себе і своїх близьких на небезпеку. Якщо можливо, залишатися вдома», – наголошує Ольга Чередник.

Парламент ухвалив закон для запобігання COVID-19 і призначив новим Генеральним прокурором Ірину Венедіктову. Партія сподівається, що новий Генпрокурор жорстко ставитиметься до тих, хто ставить під загрозу здоров’я нації, а також до тих, хто буде намагатися нажитися на медикаментах та обладнанні в ці складні для держави часи.

«Наш край» нагадує, що влада має забезпечити стабільну роботу всіх державних інституцій на час карантину. У ці складні часи українці повинні відчувати повну підтримку держави.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button