Суспільство

Про підсумки першого місяця пілотного проєкту зі складання прозорих іспитів на Чернігівщині

З вересня Чернігівщина долучилася до пілотного проєкту із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС. Метою проєктує забезпечення прозорості складання іспитів у сервісних центрах МВС шляхом запровадження сучасних систем відео та аудіо фіксації усіх процесів під час складання іспитів, забезпечення достатньої кількості транспортних засобів для кандидатів у водії та створення зручної системи попереднього запису на іспити.

На етапі підготовки, екзаменаційні хаби для складання теорії та автівки для складання практики сервісних центрів МВС в Чернігівській області були обладнані необхідною кількістю камер спостереження, відповідно відтепер процеси складання іспитів легко контролювати та за необхідності — оскаржувати результати.

Нагадаю, що зі стартом пілотного проєкту,  кандидати у водії отримали можливість оформити онлайн талон попереднього запису на практичний іспит через функціоналу Е-ЗАПИС. Тепер не потрібно відвідувати сервісний центр двічі, спочатку для отримання талона через термінал, а потім для складання практичного іспиту – все можна зробити за один візит.

«В рамках пілотного проєкту у Чернігівському регіоні екзаменаційна діяльність сервісних центрів МВС оптимізована. Частина сервісних центрів надає повний спектр послуг, в той час, як інші сервісні центри МВС більше не приймають теоретичних та практичних іспитів» — зазначив начальник РСЦ ГСЦ МВС в Чернігівській області Олег Єрьоменко.

Послуги з екзаменації на право керування транспортними засобами надають такі підрозділи: ТСЦ №7441 у м. Чернігів та ТСЦ №7442 у м. Прилуки.

Сервісні центри МВС в м. Мена та м. Ніжин продовжують надавати всі види послуг сервісних центрів МВС, окрім теоретичних та практичних іспитів.

За перший місяць пілотного проєкту у Чернігівській області кандидати у водії 1776 раз складали теоретичні іспити та 2117 раз складали практичний іспит.

«Радіємо, що на дорогах свідомих водіїв стає все більше. Складання іспиту в сервісному центрі МВС — це швидко та зручно: ви маєте лише підтвердити отримані вами знання та навички. При підготовці до іспитів у нагоді стане наш сайт, де є онлайн тренажер – для підготовки до теоретичної частини іспиту, та  маршрути для складання практичної частини іспиту, з якими можна заздалегідь ознайомитись та відпрацювати. Тож готуйтеся і ми чекаємо на Вас!»,- підсумував Олег Єрьоменко.

Керування має бути безпечним, спокійним та впевненим. Робимо дорожній рух безпечним разом!

Ще статті по темі

Back to top button