Суспільство

Про сільське господарство Чернігівщини мовою цифр

У третю неділю листопада, коли завершуються польові роботи, аграрії відзначають своє професійне свято. За підсумками попереднього року, Чернігівщина зібрала найбільший в Україні урожай зернових, четвертий рік поспіль вона є лідером із виробництва зерна на одну особу. За обсягами виробництва жита та кукурудзи область перша серед регіонів, проса – друга, вівса – третя, гречки та картоплі – сьома, соняшнику – восьма, молока – дев’ята.

Станом на 1 листопада п.р. у сільському, лісовому та рибному господарстві зареєстровано 2205 юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки Чернігівщини: цікаві факти і статистика

На початок листопада область має такі здобутки: всіма категоріями господарств зібрано більше 3 млн т зерна, 80 тис. т сої, 116 тис. т ріпаку, 725 тис. т соняшнику, 200 тис. т буряків цукрових фабричних, більше як 1 млн т картоплі, реалізовано на забій 42 тис. т живої маси худоби та птиці, надоєно 372 тис. т молока, вироблено 261 млн шт. яєць.

Кращий ніж торік в області отримано урожай пшениці, ячменю та жита озимих, ріпаку, соняшнику, цукрових буряків.

У вересні в сільському господарстві було зайнято 23 тисячі штатних працівників, або кожен сьомий працюючий області. Їхня середньомісячна заробітна плата становила 12 269 грн, що на 12% більше, ніж рік тому, та на 7% – ніж у середньому в області.

Щиро вітаємо всіх аграріїв із професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я та вагомих здобутків!

ГУ статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button