Суспільство

Про торгівлю в Чернігові та області в цифрах

Традиційно в останню неділю липня відзначатимуть своє професійне свято працівники торгівлі, а це майже кожен четвертий зайнятий в економіці Чернігівської області у віці від 15 до 70 років, або 101 тисяча осіб.

У 2019 р. в області діяло понад 1,5 тис. підприємств (юридичних осіб) з основним видом діяльності «оптова та роздрібна торгівля». У них було зайнято 10 тис. працівників (на 4% більше, ніж у 2018 р.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подовжена торгівля: чи збільшать робочий день у супермаркетах

Частка торгівлі в загальному обсязі валової доданої вартості області у 2018 р. становила 8,6%.

У 2019 р. оборот роздрібної торгівлі в Чернігівській області визначився в сумі 19 млрд грн і, порівняно з 2018 р., збільшився на 1,4% (у порівнянних цінах). У загальному обсязі продажу 66% обсягів сформовано підприємствами (юридичними особами), 34% – фізичними особами-підприємцями.

У роздрібному товарообороті підприємств роздрібної торгівлі (юридичних осіб) 51% займали продовольчі товари, серед яких 85% – продукція вітчизняного виробника.

Оптовий товарооборот підприємств оптової торгівлі області у 2019 р. становив 20 млрд грн і збільшився, порівняно з 2018 р., на 13% (у фактичних цінах).

У структурі оптового товарообороту переважною була частка продажу непродовольчих товарів (91%).

ГУ статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button