Суспільство

Професійний рівень чернігівських педагогів невдовзі підвищуватимуть супервізори

У рамках впровадження в життя концепції Нової української школи професійний рівень педагогів незабаром покращуватимуть супервізори. Ними стануть висококваліфіковані фахівці, які мають позитивний досвід роботи у сфері освіти. Це можуть бути тренери і тренери-педагоги Нової української школи, працівники певних кафедр і методичних центрів регіональних закладів післядипломної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сертифікація вчителів початкової школи розпочнеться у 2019 році — Гриневич

Основним завданням такого фахівця є налагодження взаємовідносин між усіма учасниками освітнього процесу під час зміни системи навчання. До того ж він має супроводжувати педагогів весь період реформування та покращувати їхні професійні навички. Фахівець відіграватиме роль наставника, консультанта та регулятора освітнього процесу.

Відповідна пропозиція вже прописана у проекті Типового положення про проведення супервізії впровадження Концепції «Нова українська школа», який наразі проходить громадські обговорення. Документ розробляв департамент загальної середньої та дошкільної освіти разом з Інститутом модернізації змісту освіти.

У рамках самої супервізії для педагогічного складу дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів впроваджуватиметься комплекс заходів із навчально-методичного супроводу. Супервізія може проводитися як індивідуально, так і для цілої групи. А її програма ухвалюватиметься регіональними центрами післядипломної освіти педагогів.

Супервізія також може проводитися за окремим запитом, а час її проведення узгоджуватиметься з керівництвом навчального закладу, хоча попередньо його визначатиме сам супервізор.

Ще статті по темі

Back to top button