Суспільство

Програма «Доступні ліки» у 2022 році розширюється препаратами для лікування хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень

«Національна служба здоров’я України працює задля фінансової захищеності пацієнта від катастрофічних витрат та його безперешкодного доступу до якісної медичної допомоги. Тарифи у Програмі медичних гарантій-2022 збільшені в межах тих коштів, які виділили у державному бюджеті. Понад 33 млрд грн у бюджеті Програми медгарантій-2022 дозволили підвищити тарифи за найважливішими напрямами надання медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто в домі господар? Нові етапи реформи ЖКГ

Крім того, у 2022 році програма «Доступні ліки» розширюється препаратами для лікування хвороби Паркінсона, а також хронічного обструктивного захворювання легень. Загалом бюджет програми реімбурсації збільшується на 1,8 млрд грн. Все це дозволяє й надалі наближати медичну допомогу до пацієнта.

Програма реімбурсації є важливою складовою Програми медичних гарантій та найбільш оцінюваною пацієнтами. Українці, які мешкають у найвіддаленіших селах, отримують життєво необхідні ліки, зберігаючи здоров’я та життя. Вона стабільно працює вже протягом кількох років. Тільки з початку 2022 року «Доступні ліки» вже отримали понад 207 тис українців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням пресслужби Національної служби здоров’я України

Ще статті по темі

Back to top button