Суспільство

Програма підтримки людей 70+: у Ніжині нарахували першу допомогу

Із 1 січня 2024 року в Ніжині почала діяти програма підтримки людей віком 70+.
Ніжинська міська рада передбачила в бюджеті громади на 2024 рік кошти для одноразової матеріальної допомоги з нагоди дня народження жителям громади, яким виповнюється 70 і більше років. Про це повідомляють у Ніжинській міськраді.

Управління соціального захисту населення почало приймати заяви на виплати такої допомоги з перших днів нового 2024 року.

«І вже можна підбити перші підсумки.
За 11 днів проведено розрахунок 186 одержувачам на суму 104 тис. грн. 170 отримувачів отримають по 500 грн, 13 – по 1 тис. грн, 3 особи – по 2 тис. грн. Жодних відрахувань із призначеної суми не здійснюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливості виплати лікарняних по вагітності та пологах у 2024 році

Кошти вже направлені на банківські установи та поштові відділення.
Ті одержувачі, які отримують пенсію в банках, уже сьогодні побачать зарахування на карткові рахунки. Поштові відділення доставлять грошову допомогу до кінця місяця. Варто зазначити, що деякі одержувачі цієї допомоги готові віддати її на ЗСУ – хлопцям і дівчатам, які рятують наші життя.

Нагадуємо, що звертатись по одержання допомоги громадяни, зареєстровані (прописані) на території Ніжинської громади, можуть після настання дня народження. Допомога буде виплачена й тоді, якщо особа звернеться по неї до кінця 2024 року», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button