Суспільство

Прокуратура через суд домоглася забезпечити належне збереження заказника загальнодержавного значення «Путивський»

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду у повному обсязі задоволено позов Чернігівської обласної прокуратури  до   Новгород-Сіверської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж ботанічного заказника загальнодержавного значення «Путивський» та закріплення їх в натурі (на місцевості).

Подання прокуратурою позовної заяви обумовлено необхідністю відновлення та захисту порушених інтересів держави, які полягають у неухильному дотриманні режиму охорони та використання об’єкта природно-заповідного фонду.

Ботанічний заказник загальнодержавного значення «Путивський» площею 150 га створений Указом Президента України від 20.08.1996 № 715/96 та включений до переліку територій та об’єктів природно-заповідного фонду Чернігівської області. Статус заказника присвоєно для збереження комплексу лучних ділянок у заплаві річки Десни, які майже не змінені господарською діяльністю людини і відрізняються значним флористичним і фітоценотичним різноманіттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура повертає у власність громади гідроспоруди на Коропщині

Державним управлінням екології та природних ресурсів в Чернігівській області з метою охорони та збереження в природному стані національного надбання, ботанічний заказник передано під охорону Горбівській сільській раді, яка наразі ввійшла до складу Новгород-Сіверської об’єднаної територіальної громади.  Про це  складено охоронне зобов’язання від 03.10.2001 з покладенням обов’язку щодо відмежування заповідного об’єкту в натурі, оформлення його природоохоронною наочністю, нанесення на планово-картографічні матеріали.

Водночас установлено, що понад 20 років орган місцевого самоврядування у порушення вимог земельного законодавства не вживав заходів щодо винесення і закріплення в натурі (на місцевості) меж ботанічного заказника. Це, у свою чергу, унеможливлювало його належне використання та зберігання.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокурором подано позов до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button