Суспільство

Прокуратура зацікавилася філармонією

Регіональною прокуратурою направлено до суду позов про стягнення з керівництва обласного комунального концертно-видовищного підприємства «Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм» шкоди, завданої в результаті порушення фінансової дисципліни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чернігівської філармонії шукають директора (Відео)

Прокуратурою області під час реалізації представницьких повноважень вивчено матеріали планової ревізії Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області фінансово-господарської діяльності філармонійного центру та, враховуючи виявлені численні і суттєві факти фінансових порушень, установлено підстави для вжиття заходів реагування на відшкодування завданої державі шкоди.

Враховуючи, що винну особу до матеріальної відповідальності не притягнуто, кошти, безпідставно витрачені підприємством, залишилися неповернутими, прокуратурою області ініційовано стягнення до бюджету заподіяної шкоди в сумі 20 тис. грн. в судовому порядку. При цьому розмір заявлених вимог, з урахуванням приписів статей 130, 133 Кодексу законів про працю України, обмежено середньомісячним заробітком відповідача.

Робота із зазначеного питання триває.

Прес-служба прокуратури області

Ще статті по темі

Back to top button