Суспільство

Протеїн: найлегший спосіб додати в свій раціон білок

Здоровий спосіб життя з кожним роком набуває все більшої популярності. Люди приділяють увагу регулярним тренуванням, якісному сну і здоровому харчуванню. Ну а спортивна індустрія, у свою чергу, пропонує до уваги бажаючих безліч товарів, мета яких — допомогти у побудові красивого і здорового тіла. І найбільш популярним серед таких товарів є протеїн.

Протеїн — що це таке?

Ця харчова добавка представляє собою білок у його чистому вигляді. Той самий білок, який ми отримуємо щоденно з їжею. Він може бути як тваринного, так і рослинного походження. У великих магазинах протеїн, як правило, представлений значною кількістю варіантів. Достатньо зайти, наприклад, на https://belok.ua/ua/protein/, щоб пересвідчитись у цьому.

Відразу слід відмітити, що протеїн рослинного походження має меншу біологічну цінність та бідніший амінокислотний склад. Але для вегетаріанців навіть таке рішення є чудовою відповіддю на питання, як щоденно вживати необхідну кількість білка.

Навіщо купувати цю добавку?

Білок потрібен усім людям без винятку. Бо саме він служить будівельним матеріалом для м’язових тканин. Окрім того, без білка не проходять ані метаболічні процеси, ані синтез ферментів і гормонів. Але якщо потребу більшості людей у білку можна задовольнити за рахунок звичайного щоденного харчування, то спортсменам зазвичай не обійтися без додаткового вживання протеїнових добавок. Бо енерговитрати людей, що регулярно займаються спортом і ведуть активний спосіб життя, як правило, набагато вищі.

Купуючи протеїн, спортсмени легко закривають свою потребу у білку без необхідності вносити кардинальні зміни у своє меню. А ще він дуже легкий з точки зору його вживання. Достатньо змішати протеїновий порошок з водою чи молоком, і він вже готовий до вживання. Процедура займає пару хвилин і не вимагає зайвих зусиль.

Як вибрати протеїн?

В магазинах ви можете знайти два види цієї добавки:

  • концентрат протеїну;
  • ізолят протеїну.

Концентрат коштує дешевше, але і його біологічна цінність менша. А от ізолят, незважаючи на його більш високу вартість, є більш очищенним продуктом і тому краще засвоюється організмом. Якщо вам необхідно швидко відновити сили після тренування, то надавайте перевагу саме ізоляту.

Спосіб вживання протеїну та дозування цієї добавки залежать як від фізіологічних даних конкретної людини та її способу життя, так і від тої мети, яку ви ставите перед собою. Головне — пам’ятати, що цей продукт є повністю безпечним для здоров’я. Але щоб він дійсно приніс користь, треба відповідально поставитися до рекомендацій щодо його вживання. А ще не забувати про збалансованість раціону харчування в цілому.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button